Tot ce trebuie sa stim despre lenjeriile de pat din bumbac

Fiecare persoana pasionata de design interior stie cat de importante sunt accesoriile, cand vine vorba de amenajarea corespunzatoare a oricarei locuinte.

Lenjeria de pat este o piesa de nelipsit din orice dormitor, fara de care patul nu ar mai fi atat de confortabil si ideal pentru odihna.

Sanatatea pielii ar trebui sa fie o prioritate pentru oricine, mai ales ca multi oameni s-au confruntat cel putin o data in viata cu diferite afectiuni la nivel cutanat. Nu de putine ori am simtit cum cearceaful de pe pat sau fata de perna este prea aspra si ne provoaca un disconfort.

Ei bine, acest inconvenient apare adesea in cazul materialelor sinetice, care nu permit o buna aerisire si care nu absorb umezeala de pe piele.

In compozitia lenjeriei de pat ar trebui sa se gaseasca un procent de peste 90% din bumbac, pentru a fi siguri ca aceasta va mentine o temperatura optima, indiferent de anotimpuri.

Cu totii cunoastem acea senzatie placuta pe care o resimtim in fiecare seara, cand ne asezam in pat, dupa o zi obositoare. Lenjeriile de pat din bumbac joaca un rol esential cand vine vorba de crearea unui ambient placut.

Alergiile sunt afectiuni cu care se confrunta o buna parte din populatie, ceea ce inseamna ca materialele hipoalergenice sunt o necesitate.

Durerile de cap, dificultatile de respiratie, ochi uscati si nasul infundat, toate aceste simptome pot sa apara daca avem o alergie la materialul din care este fabricata lenjeria.

Varianta cea mai buna este reprezentata de alegerea unui material organic, cum ar fi bumbacul.

Bumbacul egiptean este o inovatie din industria textila, fiind cunoscut la nivel mondial si foarte apreciat cand vine vorba de lenjeriile de pat.

Fibrele moi si subtiri asigura obtinerea unui produs finit de exceptie, cu rezistenta in timp si cu o textura moale si placuta la atingere.

Tesatura fina este principala caracteristica a lenjeriilor de pat din bumbac, de aceea, se recomanda chiar si pentru camera copiilor.

Spalarea periodica a lenjeriilor se face cu ajutorul masinii de spalat, utilizand un detergent si un balsam de rufe potrivit. Tot ce trebuie sa facem este sa respectam temperatura de spalare precizata pe eticheta, iar lenjeria isi va pastra nuanta si textura, chiar si dupa spalari repetate.

In functie de modalitatea de prelucrare, se desting mai multe tipuri de bumbac, iar o categorie cunoscuta este reprezentata de bumbacul satinat.

Bumbacul satinat nu se scamoseaza cu usurinta, are un aspect deosebit si o textura foarte fina, fiind ideal pentru persoanele cu pielea mai sensibila.

Ceea ce este bine de stiut este faptul ca nu se utilizeaza inalbitor in cazul lenjeriilor colorate sau cu model, pentru ca acesta le poate afecta aspectul.

Prin urmare, lenjeria de pat potrivita imbunatateste considerabil calitatea vietii noastre de zi cu zi. Un cearceaf proaspat spalat si moale este ceea ce avem nevoie dupa o zi petrecuta in stresul cotidian, la locul de munca.

La fel si in cazul fetei de perna, nimic nu este mai placut decat mirosul de balsam, impregnat pe aceasta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate *